Jdi na obsah Jdi na menu

Výroční valná hromada 2008

Kdo jde v doslovném i přeneseném slova smyslu do ohně, kdo obětuje své zdraví někdy i svůj život, aby zachránil životy a zdraví jiných a nemalé materiální hodnoty, musí být vybaven tak, aby za svoji odvahu a statečnost  nakonec sám nezaplatil vysokou daň v podobě podlomeného zdraví nebo dokonce nepřišel o život.

Vzhledem k vybavenosti požární technikou - Cisterna a avie-je náš  sbor zařazen v jednotném integrovaném systému. Máme vyškoleného velitele zásahové jednotky, řádně jmenováného OÚ, Martina Špačka a celou zásahovou jednotku v počtu 7 členů. Členové zásahové jednotky se zůčastňují všech pořádaných kurzů, školení, ale i praktických výcviků a ukázek. Zásahová jednotka se úspěšně podílela na  několika sazích. Vůbec nejúspěšnější zásah provedla dne 22.března před polednem při hašení dřevěného posezení ve dvoře rodinného domu klenovického občana Jana Novotného, ve kterém měl uskladněn různý hořlavý Materiál. Naše zásahová jednotka s cisternou byla na místě ještě před houkání v 11.26 a provedla odborný a úspěšný zásah. První cisterna HZS z Prostějova přijela v 11.36, po ní přijely ještě cisterny Kojetín, Němčíce I, Prostějov II, Němčíce II. Ani jedna z nich již nemusela zasahovat. Naše zásahová jednotka zasahovala ve složení Martin Špaček, Luboš Novák , Ladislav Merda, Josef Skoupil, Pavel Novák. Stanislav Pátek a Novotný Jan ml. Požár vznikl od udírny. Včasným zásahem se oheň nestačil rozšířit se na další objekty. Nakonec přijela policie a sanitka záchranné služby, která odvezla na ošetření popálenin původce požáru.

Dne 19.dubna jsme zasahovali při požáru v Ivani v počtu čtyř členů. 16.května proběhla kontrola přeblombování hasících přístrojů. 22.května v 00.47 vyjížděla jednotka k požáru stohu u Ivaně. V předvečer 29.července tři hoši z Klenovic zapálili na poli u hřbitova 7 balíků slámy, na které vyjelo 8 zásahových cisteren. 28.srpna ve 14.41 vyjela cisterna k požáru  stohu u Hrubčic. Všechny výjezdy byly provedeny v časové normě.

Ani v letošním roce se nám nepodařilo řádně rozjet preventivní činnost. Musí to být v příštím roce jeden ze stěžejních úkolů.

Na okrskovém cvičení, které se konalo 31.května ve Skalce, se častnili jen Mladí hasiči, kteří obsadili 3.místo.

O svěřenou techniku se zodpovědně starají strojníci, Josef Skoupil, Jozef Behúl, Ladislav Merda a Milan Olejníček.

Již čtvrtým rokem pod vedením  Marie a Hany Šálkových pracuje družstvo Mladých hasičů.

 

 

Portrét

Archiv

Kalendář
duben
2024
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 5
Celkem: 253745
Měsíc: 4910
Den: 215